Chceme přiblížit Asii Čechům

Přes pět let jsme se toulali po Asii, abychom Vám tuto výjimečnou kuchyni mohli přiblížit. Učili jsme se od pravých thajských babiček, které vaří již od svého útlého dětství. Vybrali jsme jejich nejlepší starobylé recepty a přizpůsobili je k obrazu Café Buddha. Během této cesty jsme získali dvě světová ocenění. To nejcennější „Thai Select, DITP“ jsme převzali na jaře 2013 přímo v Bangkoku při ThaiFexu od thajské vlády. Další certifikát jsme získali od Royal Thai Embassy v Praze. Šefkuchaři Café Buddha - thajská babička „Lucky“, Sofie Smith, Petr Majer a Štěpán Návrat - Vám vzkazují: "Připravíme pro Vás pravou gastro-zážitkovou cestu Asií, ochutnáte starobylé „ancient“ recepty thajských babiček i moderní "pan-asian" jídla ovlivněné umem Sofie Smith.

Star Chef Sofia Smith

Nejlepší asijská šéfkuchařka Sofia Smith se stala součástí našeho skvělého týmu a rozšířila tak naši Cafe Buddha rodinu. Myslíme si, že Sofii nemusíme nijak představovat. Její práce a láska k asijské kuchyni už umlčela dost kritiků a uspokojila mnoho gurmánů včetně mě. Sofii můžete kontaktovat na e-mailu: manager@cafebuddha.cz CURRICULUM VITAE 2015 - ? The Chef at Cafe Buddha Balbinova 2013-2015 The head of The Sexy Curry Co. March 2012 to February 2013: Executive Chef, Le Patio, Prague 2009 to 2012: Freelance Chef Worked as private chef, guest chef, chef-instructor as well as co-host of a private supperclub 2007 to 2009: Head Chef, Angel Restaurant, Prague 2002 to 2007: Personal Chef, Caterer & Guest Chef , Angel Food 1999 to 2002: Head Chef and Co-owner, Angel Café

Interiér a jeho historie

Navrženo pro náročné, jednoduchost, čistota. Veškerý nábytek i nádobí jsme si osobně vybrali v Thajsku a Indonésii, poté ho vlastnoručně zabalili a odeslali do Česka.

Klient je vždy na prvním místě

V dnešní době je jen málo restaurací kde se stále řídí pravidlem: "Náš klient, náš pán" - my se jej stále snažíme dodržovat.

Kvalitu upřednostňujeme před kvantitou

V první řadě nám jde o kvalitní a čerstvé suroviny. Každý den jsou naše zásoby kontrolovány a doplňovány. Kvalitní jídlo si vyžaduje svůj čas a také delší přípravu. Nejsme fast food ani slow food. Snažíme se dělat skvělé jídlo za příznivou cenu a děkujeme za podporu všem zákazníkům. Štěpán Návrat a jeho tým CB

Tradiční příprava pokrmů

Naše jídla jsou originální, dle původních receptur, u nás nedostanete napodobeninu. Jsme jedineční, naše recepty se diametrálně liší od naší konkurence. Například si vyrábíme tradiční kari pasty z čerstvých surovin, nepoužíváme "kyblíčkové" pasty.

Kurzy vaření pro nadšence

Nabízíme kurzy sushi pro začátečníky i pokročilé. Kurzy probíhají v Café Buddha Balbínova pod vedením majitele Štěpána Návrata. Možnost také kurzu thajské kuchyně. více info zde: http://balbinova.cafebuddha.cz/?page=courses

Individuální přístup

Chcete se naučit thajské speciality, které vaříme jen u nás? - Naučíme Vás to. Přejete si ve vlastní kuchyni připravit thajskou hostinu dle Vašeho přání? - Rádi za Vámi přijedeme. Máte hlad? - Rádi ho zaženeme nějakou dobrotou. Potřebujete catering? - Rádi Vám zašleme naší nabídku. Firemní večírek či tématický večer - nic není problém. Jsme tady pro Vás. Vaše Café Buddha

Skutečný příběh: majitel Café Buddha chce přiblížit Orient Čechům

Jak se stát majitelem úspěšného expandujícího podniku? Stačí mít odvahu, originální nápady, organizační schopnosti, silnou vůli a správnou intuici. Jednoduše řečeno jít si nekompromisně za svým. Majitel nedávno otevřeného Café Buddha v Balbínově ulici na pražských Vinohradech je ideálním příkladem splněného podnikatelského snu. Štěpán Návrat se po studiu v České republice vypravil na zkušenou do Spojených států: "Přihlásil jsem se tam na školu a vlastně jsem se vrátil zpátky do prváku. Zařadili mě automaticky do nejnižší úrovně angličtiny, která tam existovala. Neměl jsem žádné kamarády nebo známé, takže jsem se vrhl na školu a prvního půl roku jsem se takřka neustále učil" vypráví. Během šesti měsíců tak stihl dokončit studium původně určené na dobu dva a půl roku. "Na základě toho jsem poté dostal stipendium a nastoupil na univerzitu. Jenže jsem po prvních třech semestrech zjistil, že mě to nebaví." Jako teprve dvacetiletý se vrátil do Prahy, aby se postavil na vlastní nohy a náhoda mu přihrála do cesty thajské lázně, masáže a s nimi celou orientální kulturu. "Pracoval jsem v luxusních thajských lázních, kde jsem poprvé narazil na thajské terapeutky. Dostal jsem se do jejich blízkosti a zjistil jsem, že je mi tamní kultura nějakým způsobem blízká. Začali jsme se navzájem navštěvovat, pozval jsem Thajce k nám i na české Vánoce. A když pak bratranec jedné thajské kamarádky otevíral v Praze thajskou restauraci, požádal mě o pomoc. "Začátky se neobešly bez problémů. Štěpánův thajský kamarád a kolega se jednoho dne sbalil a zmizel zpátky domů. "Nechal mě na holičkách, musel jsem si do druhého dne najít kuchařku a začít znovu od nuly," vzpomíná Štěpán. Restaurace se pomalu ale jistě postavila přes prvotní zklamání na nohy a mladý podnikatel začal hledat nové výzvy: "Poohlížel jsem se po novém místě, toužil jsem po menším rodinném podniku." V Balbínově ulici kousek od Riegrových sadů našel v roce 2012 menší volnou cukrárnu. Místo se mu okamžitě zalíbilo a během pár týdnů tak přivedl na svět další restauraci, Café Buddha. "Rozhodl jsem se tentokrát dělat všechno postupně." Kulinářské portfólio se rozrůstá, k sushi se postupně přidávají i teplé speciality z Japonska, Malajsie a Indonésie. Další nové chutě a zážitky si nyní nově můžete vychutnávat v další pobočce Buddha Cafe Norská (Norská 14, Praha-Vršovice). Kuchaře školila proslulá thajská šéfkuchařka Ratana Phomprasit z restaurace Bangkok, zakladatelka vůbec první thajské restaurace u nás (Arzenal Bořka Šípka), nyní štafetu převzala neméně známá Sofia Smith. Naši vášeň a dovednosti předáváme klientům prostřednictvím kurzů vaření a přípravy sushi pro začátečníky i pokročilé.

O nás

Vítejte v Café Buddha, Balbínova 19, které je ztělesněním klidného místa, kde Štěpán Návrat a Sofia Smith předvádí své kuchařské kousky. Nechte se hýčkat harmonii chutí asijských jídel a sushi, kde pro Vás v pracovní dny chystáme zvýhodněné polední menu nyní až do 17:00 a každý večer pro Vás máme připravenou 8 chodovou degustaci v pan-asijském provedení, z nejčerstvějších surovin na trhu. Vaříme tradiční thajskou a „pan-asian“ kuchyni dle receptů, které jsme posbírali při našich toulkách po Asii. Recepty, které používáme, jsou gurmánům dobře známé a zároveň takové, které již dávno dokázaly, že právem patří do repertoáru Café Buddha. Naším cílem je oprášit léty prověřené tradiční recepty, obnovit náš respekt k těmto krásným jídlům, dovést je k dokonalosti a opět vyzvednout na výsluní. Naše kuchyně je o kvalitních domácích produktech zpracovaných s péčí a láskou, která jim náleží. Jako jediní v ČR si vyrábíme vlastní kari pasty (červená, zelená, pannang, massaman), i domácí omáčky (sweet chilli, citrónová tráva, limetová, arašídová). Proto si dáváme záležet na výběru těch nejlepších a nejspolehlivějších dodavatelů. Za zmínku stojí i Štěpánova škola vaření a její nejoblíbenější kurzy sushi, které probíhají pravidelně o víkendech. Rádi byste se naučili rolovat sushi jako profesionální sushimaster? Zajděte na kurz do Café Buddha Balbínova, kde vás zkušený profesionál, v jedné osobě i majitel restaurace, Štěpán Návrat naučí, jak připravit tradiční sushi a další speciality. Pořádáme privátní večírky či teambuildingové akce s tématickým programem či ochutnávkou skvělých vín nejen z Moravy.

Loading