post item

Jestli milujete lehkou asijskou kuchyni tak musíte znát výrobu jarních závitků, které neznají meze

Po Pia „čerstvé jarní závitky“

Jestli milujete lehkou asijskou kuchyni tak musíte znát výrobu jarních závitků, které neznají meze

 

Na závitky potřebujeme:

6 ks rýžový papír

10 g koriandru ručně natrhaného

10 g máty ručně trhaná

50g modré hrozno bez pecek /přepůlíme/

3 ks zeleného chilli „bird“ dá se nakoupit v Sapě

150 g salátu římský, ledový /na jemno/

2 ks  šalotky

100 g krevet

Dle chuti paprika, mango, papaya, mrkev, soj. Výhonky atd.

Nádobu na míchání

Na omáčku „Nam Pla“ : tentokrát jí obohatíme 1-3 chilli papričkami a stroužkem česneku

Cukrový sirup 30g, rybí omáčka 60g, limetová šťáva 120g – co zbyde necháme na příště v lednici

 

Postup:

Předem si nakrojíme všechny ingredience na požadovanou velikost a zblanšírujeme či ogrilujeme maso či mořské plody. Připravte si větší talíř do kterého si dáte trochu vody v té roztočte rýžový papír, pokud nemáte dostatečně velký talíř rýžový papír namočte pod tekoucí vodou. Mezitím si připravte vlhkou utěrku na kterou položíme rýžový papír následně přikládáme salát a ostatní náplň, poté rýžový papír zabalíme jako plýnku a pevně stáhneme zpětným pohybem. Do dresinku můžeme přidat na jemno nakrájenou čerstvou mátu, koriandr, zázvor či okurku.

Nechte si chutnat, majitel Café Buddha Balbínova Štěpán Návrat 

Loading