post item
12 | 09 | 2017

Papaya Salad

Som Tum Thai „papájový salát“ - Jestli milujete thajskou kuchyni tak musíte znát výrobu našeho papajového salátu, možno i vegetariánský

Som Tum Thai „papájový salát“

Jestli milujete thajskou kuchyni tak musíte znát výrobu našeho papájového salátu, možno i vegetariánský

Na salát potřebujeme:

12 ks tygřích krevet velikost 16/20 , 13-15, 6/8 dle vaší chuti

1 ks zelené papáji /nákup sapa lepší vietnamec/ nesmí být potlučená – nastrouháme na jullienne

100 g Fazole ploché / nakrojíme na jemné proužky zešikma/

100 g Mrkev z farmářských trhů /nastrouháme na julliene/

100 g cherry rajčátek / přepůlíme/

 Hrst arašídů nesolených /můžeme lehce na sucho opražit/

3 ks zeleného chilli „bird“ dá se nakoupit v Sapě

1-2 ks zelené jalapeňos / najemno/

1 ks  šalotky / na jemné půl měsíčky/

Nádobu na míchání

Na omáčku „Nam Pla“ :

Cukrový sirup 30g, rybí omáčka 60g, limetová šťáva 120g – co zbyde necháme na příště v petce-sklenici

Postup:

Rozehřejte si vodu a zblanšírujte krevety, 1-2 minuty. Poté si najemno nakrájejte ingredience a chilli vše smíchejte jako salát prozatím bez dresinku a veškerou zeleninu pomačkejte hmoždířem nebo palicí pokud nemáte, pak okořeňte zbytkem chilli a dle chuti omáčkou „nam pla“ poté můžeme ještě okyselit limetou či osladit hnědým cukrem. Servírujeme na listu salátu a vše zasypeme praženými arašídy. Pikantnost si nastavte individuálně doporučuji 2-3 „bird“chilli.

Nechte si chutnat, majitel Café Buddha Balbínova Štěpán Návrat 

Loading