post item
12 | 09 | 2017

Massaman Curry

Thajské jemně pikantní massaman kari

Massaman Kari:

Na 4 porce potřebuješ

4 lžíce Massaman kari pasta Cock

3 stroužky česneku

5 cm zázvoru

1-2 ks chilli

300 ml kuřecího vývaru

15 g čerstvého koriandru

½ lžíce římského kmínu

20-40 g palmový/hnědý cukr na dochucení

2 lžíce rybí omáčky na dochucení

300-400 ml kokosového mléka

7 ks bílý pepř

1 ks citronová tráva

500 g vykoštených stehenních řízků

2 ks sladkých brambor - batáty

3 ks brambor     

1 ks červené cibule

Drcené/mleté pražené nesolené arašídy na ozdobu

1-2 ks limet na šťávu

Rozehřej olej, přidej kari pastu, pomalu rozmíchej 1-2min. Olej se krásně vsákne do pasty, která začne vonět. Poté přidej kuřecí maso, které se krásně obalí v kari pastě. Nechej ho zatáhnout, po třech minutách přidej na jemno nakrájenou směs bylin (zázvor, česnek, chilli, koriandr, pepř, kmín, citr.tráva, cibule), orestuj vše společně s masem a podlij vývarem. Po pěti minutách vaření přidej kokosové mléko a nech směs pomalu probublávat a spojit v omáčku. Teď je správný čas na dochucení. Brambory i batáty si uvařte předem a při finále je přidejte do omáčky. Vše servíruj dohromady v hluboké misce, popraš arašídy, zakápni limetou a přidej jasmínovou rýží.

Loading