post item

domácí výroba

Thai Green Curry Paste „Homemade“

Jestli milujete thajskou kuchyni tak musíte znát výrobu nejlepší kari pasty, krásně voňavé a chuťově dokonalé. Kari je všeobecně směs až padesáti bylin, nyní jsem si pro Vás připravil ulehčenou zato exkluzivní kari pastu, kterou zvládne udělat téměř každý.

 

Na kari pastu potřebujeme:

2 lžíce galangy, krájené na nudličky

1 lžíce kafrový / limetové štávy

½ šálku thajského koriandru, kořenů a lístků

1 lžíce krevetí pasty

1 lžíce hrubé soli

¼ šálku vody

1 lžíce koriandrových semínek

1 lžíce

 2 lžíce Kmínu

1/2 lžíce bílého pepře, kuličky

20 ks zeleného chilli „bird“ dá se nakoupit v Sapě

1-2 ks zelené jalapeňos

4 stroužky česneku

25 g thajské bazalky

2 ks  šalotky

2 ks citrónové trávy

Pánev

Mixér

Nádobu na uskladnění

Postup:

Rozehřejte si nepřilnavou pánev /větší/, poté ztlumte výkon na minimum a pomalu přidávejte: koriandrové semínka, kmín, bílý pepř, které lehce restuje cca 4 minuty dokud se neuvolní lákavá vůně, směs se nesmí připálit.

Poté si nachystejte mixér a na prach směs rozmixujte a postupně přidávejte zbytek ingrediencí dle vaší volby,směs musí být pastové konzistence tudíž v průběhu mixování pomalu přidávejte vodu do lepivé „plastelinové“ konzistence. Kari pastu poté dobře utěsněte a ve sklenici Vám vydrží minimálně týden, uchovávejte v chladu.

Tip:

Chcete připravit domácí kari pastu jako dárek, kupte si originální zavařovací nádobu a kari pastu zavařte podobně jako kompot, poté Vám vydrží čerstvá i několik měsíců avšak pro zachování 100% kvality spotřebujte do 3 měsíců.

Nechte si chutnat, majitel Café Buddha Balbínova Štěpán Návrat 

Loading