post item

Každý z nás jí dobře zná, ale nikdo přesně neví jak se tato výtečně krémová polévka ve skutečnosti připravuje k tomu jsme si pozvali Thajskou kuchařku "pí Juj" a Štěpána Návrata z pražské restaurace Café Buddha Balbínova.

Na přípravu čtyř porcí potřebujeme, doba přípravy 45 minut:

1 l Kokosové mléko Aroy´d (s vysokým obsahem kokosového krému)

250 g Kuřecích prsíček

150 g krevet dle chuti

5 stonku Citrónové trávy

1 velký kořen Galangal

10 ks kafrového listu tzv. lemon leaf

25 g čerstvého koriandru

2-5 ks chilli

2 limety

250 g hub - hlíva ústřičná, žampion, shitake

Sůl  nebo rybí omáčku dle chuti

Cukr dle chuti

250 ml zeleninového / kuřecího vývaru

3 - 5 stonku thajského koriandru "Pak Chee Farrang"

Potřebné ingredience je možno pro Vás připravit v naší restauraci, dejte nám vědět emailem alespoň dva dny předem.  Jakkoliv je možno nakoupit jen u kvalitních vietnamských prodejců třeba naproti hotelu Imperiál ve zlatnické ulici.

 

Postup:

Vezmeme si větší nádobu na vaření do které vlijeme kokosové mléko, které pomalu přivedeme k varu a čekáme do doby kdy nám lehce zpění - zhoustne poté ztlumíme plamen a přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, po pěti minutách přidáme na jemno či hrubo nakrájené asijské bylinky:  citrónová tráva, galangal, citrónový list, koriandr, chilli. Polévku necháváme pomalu probublávat pokud se Vám zdá příliš hustá přidáme zeleninový vývar, posléze polévku ochutíme cukrem, rybí omáčkou (sůl), přidáme šťávu z vymačkaných limet a postupně ochucujeme dle naší představy. Nakonec lehce spaříte houby a můžete servírovat. Jakkoliv nesmíte zapomenout, že thajská kuchyně je mix tří chutí: pálivá, sladká a kyselá "říká Štěpán Návrat majitel restaurace Café Buddha Balbínova"

 

Tip: Pokud chcete mile překvapit své známé či rodinu zároveň s houbami přidejte tygří krevety, které v polévce vaříte maximálně 
Loading