post item
12 | 11 | 2014

Teriyaki Udon

Japonské nudle "Udon" se sladkou omáčkou teriyaki

Teriyaki Udon

na domácí verzi Teriyaki Udon  potřebujete, porce pro 4 osoby:

 

Japonské nudle udon chlazené 4x 200g

Teriyaki Omáčka /Exotic Food/  4 lžíce

Šalotku 1-2 ks

Sojová omáčka 1 lžíce

Vývar/voda/ 4  lžice

Slunečnicový olej 2 lžíce

Palmový cukr 1 lžíce

Brokolice

Houby dle chuti

Česnek 2 ks

 

Poté si můžete jednoduše přidat ingredience dle chuti:

Kuřecí,hovězí maso, krevety a zeleninu dle chuti, rajče, řapíkatý celer, zelí, jarní cibulka či mrkev. Meze se opravdu nekladou a každá rodina si to dělá dle své chuti.

 

Nejprve začněte ohřátím nudlí Udon (namočte je do horké vody na cca 2 minuty) dokud se nerozlepí. Poté rozpalte pánev nebo ve woku zahřejte olej a přidejte nakrájenou šalotku a najemno nakrájený česnek. Za stálého míchání přidejte vaší volbu masa, nechte ho zatáhnout a přidejte nudle. Nyní můžete jídlo podlít teriyaki omáčkou a vývarem. Pořádně promíchejte, jakmile jsou nudle dobré na skus přidejte zbytek ingrediencí včetně zeleniny. Ochutnejte a dochuťte je palmovým cukrem a  sojovou omáčkou. Ztlumte plamen,ochutnejte a můžete servírovat ve finále nudlemůžete zasypat sezamovými semínky.

 

Loading