post item
12 | 11 | 2014

Soto Ayam

Indonéská tradiční polévka Soto Ayam

Indonéská tradiční polévka Soto Ayam

Budeme potřebovat:

 

Rajčata 3ks

Brambory 250g

Kuře čtvrtky nebo celé

Skleněné nudle 150g

Řapíkatý celer 100g

Vařené vejce 3ks

Koriandr 10g

Chilli – dle chuti

Soto ayam vývar

Kokosové mléko 250ml

 

Postup:

Soto ayam vývar – připravíme se tradiční vývar do kterého dáme koření Kurkuma /kari/, kuřecí čtvrtky, kokosové mléko, celer, brambory a domácí omáčku soto ayam – kterou si vytvoříme pomocí hmoždíře: zázvor, bílá cibule, česnek, rajčata, chilli, paprika, citronová tráva, limetové listy, sůl a pepř, vytvořenou směs přidáme do vývaru. Poté vše rozmixujeme i s obraným masem. Vývar vaříte po dobu 30 minut.

 

Servírujeme:

Do polévkové misky si nakrájíme rajčata s brambory, které vaříme ve vývaru soto ayam, skleněné nudle, kousky masa a celer. Polévku zalijeme a na ozdobu umístíme rozpůlené vejce.

 

Tento Recept pro vás připravil Indonéský kuchař Ketut z Restaurace café Buddha.

Loading