post item

Malajská kuchyně je velmi pestrá a chuťově vyvážená. Ovlivněná je čínskou a hlavně indickou kuchyní. Geografická poloha a historické souvislosti obohatily tento region vzrušující směsicí bylin, koření a potravin z celého světa. Tímto Vám představujeme degustační menu NYONYA Sofie Smith, rodilé Malajky, která se inspirovala recepty své babičky. Abychom Vám přiblížili tradiční malajskou večeři, bude menu servírováno v tzv. rodinném stylu. Selamat makan! Dobrou chuť!

THE CURRY PUFF COURSE: VLIV INDIE & SRÍ LANKY  

Indická komunita v Malajsii není nejpočetnější, ale její chutě dominují malajské kuchyni. Z jižní Indie sem přišly aromatické kari listy, ze kterých se vyrábí pikantní kari pokrmy. Ty doplňuje jemná “moghul” rýže ze Srí Lanky.

„Indická samosa“, neboli malajské „curry puff“ (do češtiny volně přeloženo jako plněné taštičky) jsou toho důkazem.

Spiral Potato Curry Puffs

Coconut Chutney

 

THE CHAR KWAY TEOW COURSE: STREET FOOD V ČÍNSKÉM STYLU

Dělníci z pevninské Číny se v Malajsii začali usazovat v 19. století. Přivezli s sebou čínské pouliční pochutiny, které zde poskytovaly levnou a chutnou alternativu pro dělníky. Časem se z tradičních čínských jídel stala klasika typická pro Malajsii a Singapur.     „Char Kway Teow“ (wok nudle s mořskými plody) jsou jednou z nich.

Char Kway Teow with Clams & Prawns

Hainan Chicken Rice

 

THE NASI ULAM COURSE: NYONYA CUISINE - SMĚS ČÍNSKÉHO & MALAJSKÉHO DĚDICTVÍ

Kuchyně Nyonya patří k nejlepším v Malajsii a Singapuru. Vznikla spojením domorodých a čínských receptur. Nasi Ulam je pokrm s voňavou rýží a spoustou aromatických a čerstvých asijských bylinek.

Nyonya Nasi Ulam in Banana Leaf

Sambal Tumis Squid & Pineapple

Coconut Serunding

 

THE FAMOUS RENDANG COURSE: KOUSEK Z INDONÉSIE

Rendang je jeden z nejznámějších malajských a indonéských pokrmů a dle seznamu televize CNN patří mezi 50 nejchutnějších jídel světa. Existuje mnoho variací napříč indonéským regionem. Sofiin rodinný recept je chuťově silný a bohatý, využívá zde více jak 20 různých koření a ingrediencí.

Beef Rendang Negeri Sembilan

Malajský chléb roti

Roti Canai

Tradiční marinovaný salát z okurky a mladé karotky

Carrot & Cucumber Achar

 

THE CUCI MULUT COURSE: THAT'S MALAY FOR PALATE CLEANSER OR DESERT’

Kacang Merah Ice-cream

Pomelo & Orange

 

cena menu za osobu 750Kč, minimálně dvě osoby, rezervace na +420 606980612

Loading